- در مجموع ۱۰ گورخر در پی اجرای طرح احیای گورخر در کویر ملی از سایت تکثیر و پرورش توران به قرنطینه کویر منتقل شدند.
- در هنگام انتقال به دلیل غیراستاندارد بودن جعبههای حمل و شیوه حمل نامناسب ۵ گورخر بر اثر جراحات وارده جان باختند و ۵گورخر دیگر نیز فرار کردهاند.
۵ گورخر که قرار بود در طرح احیای گورخر در پارک ملی کویر رهاسازی شوند از قرنطینه فرار کردند و پرونده طرح سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای این گونه نیمهکاره بسته شد.
گورخر که پیرو طرح احیای گورخر در پارک ملی کویر در قرنطینهی پیش از آزادسازی نگهداری میشدند فرار کردند. ۵گورخر دیگر نیز ماه گذشته و زمان انتقال ۱۰رأس گورخر از منطقه لوزان به پارک ملی کویر جان باخته بودند.
خبرگزاری مهر با انتشار خبر فرار گورخرها نوشته است از جزئیات فرار گورخرها اطلاعی در دست نیست اما شنیدهها حاکی از آن است که طی روزهای گذشته، تیمی از کارشناسان و دامپزشکان معتمد سازمان حفاظت محیط زیست از تهران به منظور بررسی وضعیت سلامت گورخرها عازم کویر شده بودند.
در مجموع ۱۰ گورخر در پی اجرای طرح احیای گورخر در کویر ملی از سایت تکثیر و پرورش توران به قرنطینه کویر منتقل شدند. در هنگام انتقال به دلیل غیراستاندارد بودن جعبههای حمل و شیوه حمل نامناسب ۵ گورخر بر اثر جراحات وارده جان باختند.
مجید خرازیان مقدم مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی درباره جان باختن این ۵ گورخر گفته بود: «در گذشته کمند اندازی به عنوان روش زندهگیری استفاده میشد که این روش مشکلات خاص خود را داشت. «دارتینگ» و تلهگذاری با اسلحه بیهوشی و استفاده از داروهای بیهوشی روش مطمئنتر و نوین برای عملیات زندهگیری است و عوارض کمتری از کمندگیری دارد اما متأسفانه یک راس گورخر در ابتدای عملیات تلف شد و دو رأس دیگر در حین انتقال به پارک ملی کویر تلف شدند. پس از عملیات زندهگیری دو رأس دیگر نیز تلف شدند. یعنی از مجموع ۱۰ رأس، ۵ رأس تلف شدند.»
خرازیان افزوده بود که «بررسیها حاکی از این است که دو رأسی که در حین زندهگیری تلف شدند، به دلیل اصابت سر حیوان به دیوارهای جانبی جعبه حمل گورخر تلف شدند. اما علت از بین رفتن ۳گورخر دیگر بعد از عملیات زندهگیری را در دست بررسی اعلام کرده بود.
اکنون با فرار ۵گورخری که از شیوه غیراصولی انتقال به کویر جان سالم به در برده بودند، طرح سازمان حفاظت از محیط زیست با شکست روبرو شده و در این میان تنها ۵ گورخر جان باختهاند!
گورخر ایرانی یا گور از گونههای زیرمجموعه گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد و تنها دو جمعیت کوچک از این گونه در منطقه خارتوران شاهرود و بهرام گور شهرستان نی ریز استان فارس باقی مانده است.
در تیرماه سال ۹۲تعداد ۵۳۳ رأس گور در منطقه حفاظت شده بهرام گور نی ریز و پارک ملی قطرویه نی ریز سرشماری شده که از این تعداد ۴۸۳ راس بالغ و ۵۰ راس کرّه بودند. اکنون نیز سازمان حفاظت محیط زیست ۵ رأس از این حیوانات در معرض نابودی را نابود کرده است!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر