Translate

۹ دی ۱۳۹۸

بررسی ماده ۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه ان با قانون اساسی ایران( برابری انسانها در قانون بدون هیچ تبعیضی )

ماده ۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر :  همه در برابر قانون مساوی اند

نتیجه تصویری برای برابری انسان هابر طبق این ماده با هیچ انسانی نباید به دلایل نژاد،جنسیت،مذهب،پول یا موقعیت اجتماعی به نوعی متفاوت در برابر قانون رفتار کرد.این بدین معنی است که مرد و زن،شاه و گدا،رئیس جمهور و مردم عام،فقیر و دارا،مسلمان و غیر مسلمان،ایرانی و توابع خارجی،همه و همه در برتابر قانون با هم برابرند وباید به صورت یکسان و بدون تبعیض از حمایت قانون برخوردار شوند.همه باید در گام نخست تمامی حق و حقوق خود را بدانند و آگاهی کافی نسبت به آن داشته باشند.که چون سیستم اموزشی کشور هیچگاه مردم را از قوانین و حق و حقوق ملزم خودشان تعلیم و اموزش نمیدهد پس به ناچار مردم ما باید خودشان به طور اکتسابی از آن آگاه شوند،چون با ناآگاهی به راحتی حق و حقوقشان بدون آنکه متوجه شوند پایمال میشود.مشکلی که در حال حاضر در کشورمان بیداد میکند عدم رعایت برابری قانون از سوی دولت و مراجع قضایی است.
نتیجه تصویری برای برابری انسان ها بند ۹ قانون اساسی ایران اصل سوم : رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمامی زمینه های مادی و معنوی.
بند ۱۴ قانون اساسی ایران اصل سوم :  تامین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون.
اصل ۱۹ قانون اساسی ایران : مردم ایران از هر قوم و قبیله ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ،نژاد،زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
اصل ۲۰ قانون اساسی ایران : همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی،سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
سوال اینجاست که آیا عملکرد جمهوری اسلامی مطابق با قوانین فوق میباشد؟؟

۴ دی ۱۳۹۸

هیچ دولتی به صراحت «دولت روحانی» علیه محیط زیست فعالیت نکرده است

عضو سابق شورای شهر تهران گفت: در هیچ دوره‌ای، بی‌اعتنایی دولتها به محیط زیست به اندازه دو تا سه سال اخیر نبوده است، این موضوع اغراق و تعارف نیست و حتی در دوران جنگ و دولتهای بعد، هیچ کدام به این صراحت علیه محیط زیست فعالیت نکرده بودند.

محسن پیرهادی  در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه محیط زیست اظهار کرد: شعارها و وعده‌هایی که دولت تدبیر و امید مطرح کرد، صرفا در حد همان وعده و شعار باقی ماند و بنابر اظهارات صاحب نظران، رویکردی که دولت به ویژه در دوره دوم در پیش گرفته، هیچ همخوانی با محیط زیست ندارد و حتی مخرب است.
نتیجه تصویری برای محسن پیرهادی

۳۰ آذر ۱۳۹۸

فاطمه محمدی، نوکیش مسیحی از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شد

از ادامه تحصیل فاطمه (ماری) محمدی، نوکیش مسیحی و زندانی سیاسی سابق در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال جلوگیری شد. خانم محمدی پیشتر در آغاز سال تحصیلی در خصوص انتخاب واحد و صدور کارت دانشجویی نیز دچار مشکل شده بود. محرومیت از تحصیل این فعال مدنی بدون ذکر هیچ دلیل مشخصی صورت گرفته است.

فاطمه محمدی که در حال تحصیل در رشته مترجمی زبان انگلیسی، در واحد تهران شمال دانشگاه آزاد بود، امروز امکان ورود به دانشگاه را نیافت و به او بدون ارایه توضیحات بیشتر گفته شد ادامه تحصیل او در این دانشگاه ممکن نیست.
نتیجه تصویری برای فاطمه محمدی

۲۸ آذر ۱۳۹۸

سیاست های تخریبی منابع آبی ما چندین برابر ۴۰ سال پیش است

عیسی کلانتری چهارشنبه شب در کارگروه گرد و غبار استان خوزستان خطاب به مسئولان استان اظهار کرد: اگر می‌خواهید استان را مانند ۵۰ سال گذشته مدیریت کنید نمی‌توانید موفق شوید.
وی با بیان اینکه عدم بررسی اشتباهات گذشته موجب شده است استان امروز به این روز در بیاید، افزود: استان خوزستان تنها استانی در کشور است که در بدترین شرایط آبی نیز کمبود آب ندارد.
نتیجه تصویری برای خوزستان و گرد غبار
رئیس سازمان محیط زیست کشور عنوان کرد: استان خوزستان در دو سال پیش که بدترین شرایط ۵۰ سال گذشته آبی کشور را شاهد بودیم بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب آب صرف حوزه کشاورزی شد.

تصویب قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران در سازمان ملل

قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران یک ماه پس از تصویب در کمیته سوم سازمان ملل، در مجمع عمومی این سازمان با ۸۱ رای موافق،۳۰ رای مخالف و ۷۰ رای ممتنع به تصویب رسید.

کانادا به عنوان کشور تدوین کننده پیش‌نویس این قطعنامه در ۲۴ آبان‌ماه سال جاری همزمان با آغاز اعتراض‌های مردمی در ایران، آن را به کمیته سوم سازمان ملل ارایه داد که با ۸۴ رای موافق به تصویب رسید.

اکنون مجمع عمومی سازمان ملل این قطعنامه شش صفحه‌ای را به تصویب رسانده است.
این قطعنامه موارد نقض حقوق بشر از جمله بازداشت‌های خود‌سرانه، وضعیت نگهداری زندانیان و آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی و همچنین محدودیت آزادی بیان را محکوم کرده است. این قطعنامه از ایران می‌خواهد که به موارد نقض حقوق بشرپایان دهد.              .نتیجه تصویری برای قطعنامه سازمان ملل متحد برای ایران

۱۰ آبان ۱۳۹۸

دلنوشته نگین قدمیان خطاب به گابریلا، دختر نازنین زاغری


 نگین قدمیان، شهروند بهایی زندانی در زندان اوین، در دلنوشته‌ای خطاب به گابریلا (گیسو) رتکلیف فرزند نازنین زاغری-رتکلیف شهروند ایرانی-بریتانیایی از رنج‌های این مادر در زمان حبس و دوری از فرزندش نوشته است. مدتی پیش گیسو راتکلیف پس از ۱۳۰۰ روز دوری به بریتانیا نزد پدرش بازگشت. در قسمتی از این دلنوشته آمده است “این دو سال شاهد بودم که چه صبورانه سختی‌ها را تحمل کردی، چقدر دوست داشتی مامی را به دوستان مهد کودکت نشان دهی، و چقدر دلت می‌خواست با مامی سوار هواپیما بشوید و پیش ددی بروید. من شاهد رنج مادرت بودم. اما حقیقتاً نمی‌دانم پدرت چگونه هر روز دوری تو را تحمل می‌کرد و جای خالی شما چقدر برایش دردناک بود؟”

 گابریلا (گیسو)، فرزند ۵ ساله خانم زاغری ماه گذشته پس از مدتها نزد پدر خود ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری در لندن بازگشته است.



بی خانمان ها و فاکتور هویت جنسی؛ گفتگو با یک شهروند

 قوانین بین المللی در زمینه حقوق بشر، حق داشتن مسکن مناسب را برای همگان از زن، مرد و کودک الزامی می داند. این حق در اعلامیه جهانی حقوق بشر( ۱۹۴۸) و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی(مصوب ۱۹۶۶) به رسمت شناخته شده است. این موضوع به حدی اهمیت دارد که سازمان ملل متحد، گزارشگر ویژه ای نیز به آن اختصاص داده است. همچنین در اطلاعیه رسمی شماره ۲۱ این سازمان درباره حق داشتن مسکن مناسب، یک بخش مجزا را به افراد بی خانمان اختصاص داده است.



پلمب ۵ واحد صنفی متعلق به بهاییان در چابهار

 روز جاری ۵ واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی ساکن چابهار در استان سیستان و بلوچستان که محل کسب خود را در یک مناسبت مذهبی تعطیل کرده بودند، به دستور مقامات قضایی پلمب شد. طبق قانون شهروندان می‌توانند تا ۱۵ روز در سال بدون دلیل خاصی اماکن کسب خود را تعطیل کنند. با این حال این قانون برای شهروندان بهایی لحاظ نمی‌شود و در هر مناسبت مذهبی که طبق باورهای دینی آنان کسب و کار باید متوقف شود اداره های انتظامی و اماکن به پلمب اماکن کسب آنان اقدام می کنند.

روز چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸، پنج واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی در چابهار به دستور مقامات قضایی پلمب شد.

مرگ و مصدومیت ۳ کارگر در سایه فقدان ایمنی محیط کار


 طی روز گذشته در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۳ کارگر طی یک حادثه در شهرستان هرسین دچار حادثه شدند. در این حادثه یک کارگر جان خود را از دست داده و ۲ کارگر دیگر مصدوم شدند. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.



۲۱ مهر ۱۳۹۸

بیمه ها در ایران از “عمل تغییر جنسیت” حمایت نمی کنند

عمل تغییر جنسیت مخالفان و موافقان خود را دارد با این حال در نهایت یک تصمیم فردی است. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر عمل جراحی افراد به عنوان عمل زیبایی و نه عمل درمانی، تلقی می‌شود گفت که همین موضوع باعث خارج شدن هزینه آن از خدمات بیمه‌ای شده است، معاون احتماعی سازمان بهزیستی تصریح کرد “سازمان متبوع او به این افراد کمک هزینه‌هایی برای انجام عمل جراحی پرداخت می‌کند اما کمک‌هایی که ما انجام می‌دهیم با توجه آزاد محاسبه شدن نرخ این جراحی‌ها مبلغ قابل توجهی نیست و همچنین جراحان کمی هم در ایران این عمل جراحی را انجام می‌دهند.”

کشته شدن جوان ۱۹ ساله به دست مامورین نیرو انتظامی

 یک شهروند ۱۹ ساله اهل ارومیه که در پی ضرب و شتم توسط مامور نیروی انتظامی یک هفته اخیر را در کما به سر برده بود روز گذشته جان خود را از دست داد. گفته می شود ضرب و شتم و قتل این شهروند که به شغل پیک موتوری مشغول بوده به دلیل نداشتن گواهینامه موتورسیکلت صورت گرفته است.
شهروند ۱۹ ساله  ایرانی به دست مامورین نیرو انتظامی کشته شد
 روز دوشنبه ۱۵ مهرماه ۹۸، یک شهروند ۱۹ ساله اهل ارومیه به نام “علی خدایی” در اثر ضرب و شتم توسط مامور نیروی انتظامی جان خود را از دست داد.


روزانه بیش ۵ مورد کودک آزاری در استان خراسان رضوی ثبت میشود

روزانه بیش از ۵ مورد کودک آزاری در استان خراسان رضوی گزارش می شود                                                        
روزانه بیش Ûµ مورد کودک آزاری در استان خراسان رضوی ثبت میشود معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از گزارش شدن روزانه ۵ مورد کودک آزاری به اورژانس بهزیستی این استان خبر داد. به گفته وی بیشترین میزان آزار به کودکان از سوی خانواده و افراد درجه یک از جمله پدر و مادر وارد می شود و غفلت مهمترین کودک آزاری است که بالاترین میزان را دارد. همچنین کودک آزاری جسمی در دومین رتبه و آزار روانی و جنسی در سومین رتبه انواع کودک آزاری قرار دارد.به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایرنا، روزانه پنج مورد کودک‌ آزاری در خراسان رضوی گزارش می شود. 

خودکشی یک دختر ١٦ سالە در سنندج

یک دختر نوجوان در شهر سنندج بە دلیل اختلاف با نامادری و ضرب و شتم توسط پدر بە زندگی خود پایان داد.

 روز دوشنبە ١٥ مهر ٩٨ (٧ اکتبر ٢٠١٩)، یک دختر نوجوان ١٦ سالە با هویت ”زیلان احمدی“ در روستای ”آرانان“ سنندج خود را حلق آویز و بە زندگی خود پایان دادە است.

بە گفتە یک منبع مطلع، زیلان احمدی بە دلیل اختلاف با نامادری از سوی پدرش مورد ضرب و شتم قرار گرفتە و همان روز خود را حلق آویز کردە است.

روز جمعە ١٢ مهر 98 (٤ اکتبر) نیز، یک دختر ١٦ سالە دیگر با هویت آرینا مرادی در محلە نایسر سنندج بە زندگی خود پایان دادە بود.

حمله شبه‌ نظامیان رژیم ایران به مجروحان قیام عراق در بیمارستانها

ایندیپندنت انگلستان نوشت: گروه‌های شبه‌نظامی عراقی نزدیک به رژیم ایران در حملات علیه تظاهر کنندگان و سایر شهرها شرکت داشته که منجر به کشته شدن شمار زیادی از تظاهر کنندگان شده است. پزشکان بیمارستانها می‌گویند دولت شمار تلفات را کمتر از آنچه هست اعلام کرده است.شبه‌نظامیان، تظاهر کنندگان مجروح در بیمارستان را مورد ضرب ‌و شتم قرار دادند.پزشکی که در مجتمع مدیکال سیتی Medical City در بغداد کار می‌کرد گفت اعضای گروه عصائب که هم‌سو بودنش با رژیم ایران امری شناخته شده است، به‌زور وارد بیمارستان شده که مملو از تظاهر کنندگان مجروح بود و شروع به زدن آنها کردند. وقتی پزشک اعتراض کرد، به وی گفتند ” سرت تو کار خودت باشد “ و با باتون او را هم مورد ضرب ‌و شتم قرار دادند.

چهارشنبه ۱۷ مهر ۹۸

۱ شهریور ۱۳۹۸

مسمومیت ۷۸ شهروند در پی مصرف آب آلوده در خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوا از ابتلای حدود ۷۸ نفر در شهرستان های هویزه و باغملک به بیماری روده ای طی روزهای گذشته خبر داد. وی علت ابتلای این افراد را بیماری های منتقله از آب عنوان کرد.
 روز دوشنبه ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸، ایرج نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۲۸ نفر در شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه و در حدود ۵۰ نفر از اهالی تعدادی از روستاهای باغملک به دلیل بیماری روده ای و اسهال به مراکز درمانی مراجعه داشته اند.
وی علت ابتلای این افراد را بیماری های منتقله از آب عنوان کرد و مدعی شد: “در حال حاضر و با فعالیت شبانه روزی این بیماری ها کنترل شده است”.

قتل خاموش و تدریجی زندانیان سیاسی در زندان‌های مختلف

عدم مراجعه دادیار ناظر زندان باعث بروز مشکلات بسیاری برای زندانیان سیاسی شده است. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام وزیری، دادیار ناظر زندان ویژه زندانیان سیاسی بیش از هفت ماه است که وظیفه خود یعنی سرکشی و بازدید و رسیدگی به مطالبات قانونی زندانیان سیاسی را انجام نداده است.
این در حالی است که دادیار ناظر زندان طبق دستور دادستان موظف است هر هفته ۳ بار به زندان مراجعه کند تا بدین وسیله هم از تخلفات مسئولان زندان جلوگیری و هم خواسته های قانونی زندانیان سیاسی شنیده شود.
عدم مراجعه دادیار ناظر زندان باعث بروز مشکلات بسیاری برای زندانیان سیاسی شده است. از جمله این مشکلات میتوان به عدم اعزام زندانیان بیمار، مجروح و مصدوم به بیمارستان، عدم تحویل کتابهای آموزشی که حتی برخی از آنها بیشتر با مجوز دادیاران و روسای زندانها در اختیار زندانیان سیاسی قرار گرفته، شده و شوربختانه روزنامه نگاران، دانشجویان، کارگران و دگراندیشان که صرفا به دلیل طرح بیان حقایق، انتقاد و اطلاع رسانی، محکوم به تحمل حبس شده اند، حتی در زندان نیز مورد ظلم مضاعف قرار گرفتند.
آرش صادقی که در اثر بیماری سرطان دیگر حتی قادر به تکان دادن دست خود نیست.
مطلب احمدیان از بیماری بیضه به دلیل آسیب دیدگی رنج می برد و روح الله مردانی از ناراحتی های معده و گوارش و کبد رنج می برد. در بازجویی تحت شکنجه دچار ترومای بیضه شده و مورد درمان قرار نگرفته است. و بسیاری از زندانیان عقیدتی، سیاسی که مدتهاست از اعزام به مراکز درمانی محروم مانده اند.
علاوه بر مشکل درمان عدم تحویل کتابهای مجاز، که اکثر آنها آموزشی و دارای شابک است. یکی دیگر از مشکلات زندانیان علاوه بر محرومیت از مرخصی، اجرای طرح طبقه بندی زندانیان و محاکمه علنی بوده است. در این امر عباس خانی، نیز کم تقصیر نیست. علاوه بر این مشکلات می توان به فساد در دستگاه سازمان زندانها اشاره کرد که مسؤل رسیدگی به آنها دادیار ناظر زندان می باشد.
قتل خاموش و تدریجی زندانیان سیاسی در زندان‌های مختلف

منع اعدام از جمله حقوق اولیه افراد است

گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان، به سفارش سازمان حقوق‌بشر ایران، یک نظرسنجی را از میان فعالان حوزه حقوق و حقوق‌بشر در ایران انجام داده که در آن ٢٠٢ تحصیلکرده حقوق و فعال حقوق‌بشر شرکت کرده و از این تعداد، ١٧١ نفر از آنها که مورد پرسش قرار گرفته‌اند در داخل کشور بوده‌اند. برخی از نتایج این نظرسنجی را با محمد مصطفایی، حقوق‌دان، در میان گذاشتیم.
 بر اساس یک نظرسنجی که به سفارش سازمان حقوق‌بشر ایران صورت گرفته، ضرورت تلاش برای بهبود حقوق زنان در میان جامعه آماری این نظرسنجی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. این مساله نشان دهنده این است که حقوق نیمی از انسان‌های جامعه که سالیان متمادی نادیده انگاشته می شده است در معرض توجه فعالین حقوق بشر قرار گرفته است. در این مسیر به نظر شما چه موانع قانونی برای بهبود حقوق زنان در ایران وجود دارد؟ و همچنین به نظر شما چه عاملی باعث شده که توجه به حقوق زنان در ایران در سال‌های اخیر افزایش یابد؟
 اولا علت افزایش توجه به حقوق زنان به دلیل ظلم‌ها و ناملایماتی بوده که در دهه‌های گذشته نسبت به زنان صورت گرفته است. این درحالی است که زن‌ها هم ازجمله قشرهای آسیب‌پذیر جامعه هستند و خب! نیمی از جمعیت کشور و می‌توانم بگویم نیمی از جمعیت جهان را هم زنان تشکیل می‌دهند، به این دلیل آنها مورد توجه قرار گرفته‌اند.
 علت اینکه توجه خاصی هم روی مسائل زنان شده، به دلیل همان ظلم‌ها و ناملایماتی بوده که نسبت به حقوق زنان صورت گرفته و ما در دادگاه‌های خانوده شاهد آن هستیم، در قوانین‌مان شاهد آن هستیم و بزرگترین مانعی که در سر راه ارزش قائل شدن برای حقوق زنان وجود دارد در کشور ما به نظر من قوانین دست و پا گیر و قوانینی هستند که جنبه شرعی دارند ولی جنبه انسانی و حقوق‌بشری ندارد.
خیلی واضح و روشن می‌توانم بگویم که حقوق زنان و حقوق مردها در ایران مساوی نیست، تبعیض‌های بسیار زیادی چه در رابطه با حقوق کار، چه در رابطه با حقوق خانوده، حقوق تفریح و خیلی موارد دیگر وجود دارد که نسبت به زن‌ها صورت می‌گیرد، علت توجه و موانعی هم که وجود دارد اینهایی بود که خدمتتان عرض کردم.
 همچنین می‌توانم اضافه کنم در مورد آن قسمت از سوالتان که «چه باید کرد»، جواب این است که مبارزه باید کرد، تلاش باید کرد و اینکه سطح فرهنگ و سطح آموزش را بالا برد، سطح تحمل را بالا برد، سطح مدارا را بالا برد نسبت به کسانی که در اصل قدرت را در دست دارند و می‌توانند تغییر ایجاد بکنند. ولی خب! اگر بازهم برگردیم به قسمت دوم سوالتان که گفتید می‌شود ساختار را تغییر داد، این هم از جمله مواردی هست که می‌شود گفت به دلیل منع‌ها و چالش‌هایی که در رابطه با قوانین شرعی وجود دارد، ساختارهای حقوقی و حکومتی را خیلی سخت می‌شود تغییر داد.
اگر که قوانین شرعی به نوعی برای زن‌ها تساوی قائل می‌شد، ما این مشکلات را هم نداشتیم و می‌توانم بگویم که علت اینکه موانع شرعی در اصل غالب هست، آن کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان است که فکر می‌کنم سال ٧٨ یا ٧٩ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ولی شورای نگهبان این مصوبه را رد کرد و با آن مخالف کرد، این مصوبه از آن زمان تا کنون در مجمع تشخیص مصلحت مانده است، و هیچکس نمی‌تواند در رابطه با این مسئله هیچ تصمیم خاصی بگیرد. یعنی که اگر ما کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان را به تصویب می‌رساندیم، می‌توانم بگویم که یک قدم خیلی بزرگی می‌توانستیم برداریم برای ارزش قائل شدن و حفظ حقوق زنان.

مطابق این نظرسنجی ۶۹ % حقوقدانان و فعالان حقوق بشر جامعه آماری این نظرسنجی، اینگونه فکر می‌کنند که هنوز اکثریت مردم ایران موافق اجرای مجازات اعدام هستند؛ به نظر شما به‌لحاظ کیفرشناختی چرا این اکثریت بالا هنوز معتقدند اجرای مجازات‌های تنبیهی خشن باید در قوانین ایران وجود داشته باشد؟ و آیا سیاست‌های کیفری قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی از قبیل اجرای مجازات قصاص و اعدام در ملا عام در این مسأله مؤثر بوده است؟

ببینید! بعضی از موضوعات و مسائلی که چالش برانگیز هستند در قوانین ما احتمال دارد که در نزد افکار عمومی به نوع دیگری باشد. به عنوان مثال همین آماری که شما عنوان کردید، خوب نشان می‌دهد که، البته من دقیقا نمی‌دانم که ما تا چه مقدار این آمار را معتبر بدانیم و بر اساس آن اظهارنظر بکنیم، ولی می‌توانم این برداشت را بکنم که برخی از موارد و مسائل و چالش‌هایی که ما در جامعه‌مان داریم به نوعی است که شاید اگر نظرسنجی باشد، مثل اعدام، خیلی‌ها موافق اعدام باشند. ولی به دلیل اینکه اعدام یا به طور کلی منع اعدام از جمله حقوق اولیه افراد هست که به آن حق حیات گفته می‌شود، این گونه موارد، مواردی نیستند که ما بخواهیم نسبت به آن نظرسنجی بکنیم. 
مثل این می‌ماند که الان بیائیم توی اروپا در رابطه با آزادی بیان نظرسنجی بکنند، بگویند که هیچ رسانه‌ای حق اظهار نظر در مورد بعضی از مسائل سیاسی را ندارد، یا کسی نمی‌تواند در مورد شاه صحبتی بکند و نظری بدهد یا مثلا بیایند در همان اروپا مثل حق حیات را به رفراندم بگذارند و بگویند که مجازت اعدام وجود داشته باشد یا نه؟ اینها مسائل بدیهی هستند که به صورت بدیهی می‌بایست مورد توجه قرار بگیرد و محترم شمرده بشود.
در کشور فرانسه هم زمانی که مجازات اعدام حذف شد، اکثریت مردم خواهان ماندن مجازات اعدام بودند و می‌خواستند که مجازات اعدام در قوانین‌شان وجود داشته باشد. ولی رئیس‌جمهور وقت فرانسه آمد و گفت که نه مجازات اعدام برخلاف حق حیات است، برخلاف حق اولیه افراد هست بنابراین تلاش کرد و مجازات اعدام را برداشت و بعدها هم خیلی‌ها موافق برداشتن مجازات اعدام شدند و آن را جشن گرفنتد و الان هم سالانه وقتی که دهم اکتبر می‌شود خیلی‌ از کشورها جشن می‌گیرند، فرانسه هم از جمله آنها است که اکثریت مردمانش موافق مجازات اعدام بودند. 

با توجه به این نکته که در نظرسنجی صورت گرفته، حدود ۴۴٪ از جامعه آماری یعنی بالاترین تعداد، این‌گونه اعتقاد داشته‌اند که در چارچوب سیاسی-حقوقی موجود در ساختار نظام جمهوری اسلامی امکان بهبود و اصلاح در هیچ یک از حوزه‌های حقوق بشر وجود ندارد، به نظر شما این فرضیه تا چه حد با واقعیت می‌تواند سازگاری داشته باشد؟ و آیا اساسا در ساختار سیاسی حقوق فعلی امکان پیشبرد اصول جهانی حقوق‌بشر وجود ندارد؟ 

این را من قبول دارم که نظرسنجی خیلی خوبی هستش و می‌توانم بگویم که با واقعیت مطابقت دارد و علت اصلی این‌که می‌گویند تغییری در ساختار امکان‌پذیر نیست به دلیل قوانینی است که ما داریم.
 ما در قانون اساسی‌مان اصول خیلی متعددی را داریم که عنوان می‌کند که تمامی قوانین و مقررات بایستی بر اساس شرع به تصویب برسد، این مانع بسیار بزرگی است و نگهبان اصلی تصویب قوانین برپایه قوانین شرعی هم شورای نگهبان هست که در نهایت به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق رهبری انتخاب می‌شوند. و مسلما قابل تغییر نیست به دلیل اینکه حتی ما اصول قانون اساسی را که خیلی‌هاش هم ارتباط داشته باشد به مبانی اسلامی نمی‌توانیم به رفراندم بگذاریم.
 بنابراین در نهایت تغییر ساختار، با توجه به اینکه ایدئولوژی در ایران، ایدئولوژی برگرفته از شریعتِ غالب است و به نوعی کسانی که این ایدئولوژی را دنبال می‌کنند و رهبران و حاکمان فعلی که ما داریم پایبند تغییر در مبانی اسلامی نیستند یا پایبند تغییر در مقررات و خیلی از مجازات‌های اسلامی که در حال حاضر ما داریم نیستند، بنابرین ساختار هم تغییر نمی‌کند. از طرفی هم ما انتخابات عادلانه و منصفانه و آزادی در ایران نداریم که کسانی بیایند که بتوانند تغییراتی را صورت بدهند، این چالش‌ها در قوانین وجود دارد.
 علت این هم که می‌گویند در زمینه محیط‌زیست یا حقوق کودکان امکان تغییر وجود دارد، به این دلیل است که آنها خیلی با مبانی شرعی ارتباط ندارند، البته در بخش‌هایی از حقوق کودک و نه در همه موارد، مثلا در رابطه با سن ازدواج چون برگرفته از قوانین اسلامی است، امکان تغییر وجود ندارد. محیط زیست خیلی با مبانی شرعی ارتباط ندارد، تغییر در ساختارها و قوانینی که ارتباط داشته باشد با محیط‌زیست هیچ لطمه‌ای به شرع وارد نمی‌کند، ولی وقتی ما میایم در رابطه با حقوق کودکان بخواهیم تغییراتی را ایجاد بکنیم نسبت به ازدواج کودکان یا در رابطه با خیلی از موارد دیگر یا اینکه در رابطه با حقوق کودکان ما مجازات اعدام هم در برخی موارد داریم نه همه موارد آن هم به این دلیل است که شرع مانع از این هست که ما بخواهیم مجازات اعدام را به صورت کامل نسبت به کودکان حذف بکنیم. بنابراین نتیجه می‌گیریم که در این موارد قوانین قابل تغییر است ولی در مواردی که به شرع ربط دارد قابل تغییر نیست. 

با توجه حساسیت مذهبی بسیار بالای حکومت و همینطور با توجه به اینکه در نظرسنجی انجام گرفته حقوق دگرباشان جنسی کمترین درجه اهمیت را برای جامعه آماری ما داشته است به نظر شما در مواجهه با یک جامعه مثل ایران که سنت و مذهب نقش قابل توجهی در هنجارسازی و قانون سازی در آن دارد چطور می‌توان در راستای بهبود حقوق دگرباشان جنسی در قوانین ایران فعالیت کرد؟

ببینید! حتی موضوع دگرباشان هم با اینکه در خیلی از کشورهای اروپایی آزاد است و در خیلی از کشورها دگرباشان می‌توانند ازدواج کنند ولی بازهم یک تابو است. به نوعی با فرهنگ خیلی از خانواده‌ها مطابقت نمی‌کند. حالا بیاییم این مورد را در ایران در نظر بگیریم که یک کشور اسلامی است و خوب طبق قوانین اسلامی هم در رابطه با دگرباشان ممانعات‌های خیلی زیادی وجود دارد، و حقوق آنها در خیلی از موارد تضییع می‌شود، اینها تماما نیاز به زمان دارد، و نیاز به آموزش دارد، و نیاز به این دارد که ما در نهایت بتوانیم سطح مدارا و تحمل خودمان را افزایش بدهیم، یعنی خانواده‌های مذهبی باید به آن درجه و حد برسند که بتوانند مدارا بکنند و بتوانند به حقوق دیگران احترام بگذارند.
 متأسفانه این بی‌احترامی نسبت به حقوق دیگران در رابطه با دگرباشان در کشورهای اسلامی خیلی زیاد و چشمگیر است. به نظر من همه اینها با آموزش و با فرهنگ‌سازی، با بالا بردن سطح مدارا و با ارزش قائل شدن به حقوق دیگران و خیلی از موارد دیگری که می‌شود یکی یکی نسبت به هر پرونده‌ای و هر فردی روی آن کار کرد. بلاخره دگرباشان نیازهای بدنی و خواست‌های ذهنی‌اشان با افراد دیگر متفاوت است. ما نمی‌توانیم بگوییم این یک جرم محسوب می‌شود یا یک عمل ناهنجار محسوب می‌شود. ما باید این را به عنوان یک عمل هنجار به عنوان یک حقوق به رسمیت بشناسیم. و این در کشور ما زمان می‌برد که درست بشود، حالا این زمان در کشور ما با توجه به فرهنگ مردمان ما که می‌توانم بگویم نسبت به مثلا عربستان سعودی یا پاکستان یا مثلا سومالی، خیلی زودتر به نتیجه خواهد رسید، تا آن کشورهای دیگر. 

محل دفن ۳ زندانی سیاسی اعدام شده کماکان مشخص نیست.

امجد حسین پناهی، فعال حقوق بشر مقیم آلمان می‌گوید “با وجود آنکه یک‌سال از اعدام سه زندانی سیاسی در ایران گذشته‌است، اما کماکان از محل دفن آن‌ها بی‌خبر هستیم.”

پیش‌تر وکلا و خانواده‌ی زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی، گفته بودند این ۳ زندانی سیاسی کرد سحرگاه شنبه ۱۷ شهریورماه ۹۷ بدون اطلاع به خانواده‌هایشان اعدام شدند.


قوانین نادرست باعث گرایش جامعه به خشونت شده است

گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان، به سفارش سازمان حقوق‌بشر ایران، یک نظرسنجی را از میان متخصصان حوزه حقوق در ایران انجام داده که در آن ٢٠٢ تحصیلکرده حقوق و فعال حقوق‌بشر شرکت کرده‌اند. از این تعداد، ١٧١ نفر از آنها که مورد پرسش قرار گرفته‌اند، در داخل کشور بوده‌اند. 
برخی از نتایج این نظرسنجی را با شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در میان گذاشتیم.

طبق نظرسنجی که انجام شده، ۶۹ % حقوقدانان و فعالان حقوق‌بشر در جامعه آماری این نظرسنجی این‌گونه فکر می‌کنند که هنوز اکثریت مردم ایران موافق اجرای مجازات اعدام هستند. به نظر شما به‌لحاظ کیفرشناختی چرا این اکثریت بالا هنوز معتقدند اجرای مجازات‌های تنبیهی خشن باید در قوانین ایران وجود داشته باشد؟ و آیا سیاست‌های کیفری قوه قضاییه، از قبیل اجرای مجازات قصاص و اعدام در ملاءعام در این مساله مؤثر بوده است؟ 
قوانین نادرست باعث گرایش جامعه به خشونت شده است

کولبری؛ روایت فروش زندگی برای نان

درد امانش نمی‌دهد. انگشتانش سیاه شده و برخی از آنها افتاده‌اند. باید آنها را قطع کند، اما تأمین هزینه جراحی برایش دشوار است.
این روایتی است فشرده از وضعیت کاک احمد، کولبری که زمستان گذشته در میان برف‌ها گیر کرد و انگشتانش را سرما برد. حالا و بعد از گذشت چند ماه هر ۱۰ انگشت او بو گرفته‌اند و یکی‌یکی می‌افتند. کاک احمد که خانه‌نشین شده، از یک سو باید با دردی کنار بیاید که توان انجام معمولی‌ترین کارهای روزمره و شخصی را از او گرفته و از سوی دیگر باید دغدغه تأمین مخارج زندگی را داشته باشد.

تصویری از دست‌های احمد راضی، عکس از «ابراهیم علی‌پور»

صدور حکم حبس و شلاق علیه نسرین جوادی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر

نسرین جوادی به ۷ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام اعظم خضری جوادی ( نسرین جوادی) از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران و عضو هیأت مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی که در تاریخ ۱۵ مردادماه دادگاهی شده بود به هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
صدور حکم حبس و شلاق علیه نسرین جوادی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر

۲۷ مرداد ۱۳۹۸

آسیب های ناشی از کودک همسری

کودک همسری؛ روایت زندگی دختربچه ای که در ۱۳ سالگی باردار شد

 سمانه در سن ۱۳ سالگی با اصرار خانواده اش با مردی متاهل ازدواج کرده که و پدر دو فرزند بوده است. او در دروان زندگی با همسرش مجبور به سقط جنین شده و نهایتاً در دوباره باردار و بچه دار شده است. این قربانی کودک همسری می گوید که که به بهانه های واهی توسط همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و زمانی هم که به موفق به جدایی از او شده بچه اش را از او گرفته اند. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.

سازمان ملل؛ مقامات ایرانی موظف اند سرنوشت و محل دفن چهار زندانی سیاسی کرد اعدام شده را اعلام کنند

 بر اساس گزارش کارگروه تحقیق سازمان ملل درباره ناپدید شدن های قهری یا ناخواسته که اخیراً منتشر شده است، فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان و فرهاد وکیلی به عنوان ناپدیدشده های قهری شناخته شده اند. بر این اساس مقامات ایرانی موظف هستند که ضمن روشن کردن سرنوشت آنان، در صورت ادعای اجرای حکم اعدام، محل دفن این زندانیان را اعلام کنند. این چهار زندانی سیاسی کرد به همراه مهدی اسلامیان در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ در زندان اوین اعدام شده و تاکنون محل دفن آنها به خانواده های شان اعلام نشده است.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل احکام سنگین علیه سه زن معترض به حجاب اجباری را لغو کنید

 شماری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه ای صدور احکام سنگین حبس علیه یاسمن آریانی، منیره عربشاهی و مژگان کشاورز به دلیل اعتراض به حجاب اجباری را محکوم کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط آنها شدند. این سه فعال مدنی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۵۵ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

 روز جمعه ۲۵ مردادماه ۱۳۹۸، جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در اعتراض به صدور احکام سنگین و اعمال سرکوب علیه معترضین به حجاب اجباری در ایران بیانیه ای صادر کردند.

در بخشی از بیانیه این کارشناسان آمده است: “ما نسبت به بازداشت و صدور احکام سنگین حبس علیه این زنان که به فعالیت های صلح آمیز در راستای حق آزادی آنها ارتباط مستقیم دارد عمیقا نگران هستیم.

حجاب اجباری

 قوه قضاییه خواستار ارائه گزارش عملکرد نهادها در حوزه حجاب شد

 روز سه شنبه ۲۲ مردادماه ۹۸، سخنگوی قوه قضاییه مدعی شده است که بخش های مختلف نظام حاکمیت در خصوص عفاف و حجاب عملکرد ضعیفی داشته اند.
غلامحسین اسماعیلی در هشتمین نشست خبری خود با اشاره به موضوع عفاف و حجاب اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سنوات مختلف در حوزه عفاف و حجاب مصوباتی را داشته و برای بخش های مختلف حاکمیتی وظایفی را تصویب کرده که لازم الاجراست اما ارزیابی اولیه حکایت از آن دارد که اغلب دستگاه‌های ۲۶ گانه ماموریت‌های خود را به خوبی انجام ندادند”.

۲۲ مرداد ۱۳۹۸

محکومیت محقق ،مترجم و شهروند بهایی به 10 سال حبس

 «فاروق ایزدی نیا»، شهروند ،محقق و مترجم بهایی ساکن تهران،در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهایی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

قوانین نابرابر در ایران؛ ارث زن از شوهر

زن ۹ سال با دار و ندار شوهرش ساخته بود و حالا که به نوایی رسیده بودند شوهرش تسلیم وسوسه‌ها شده بود. سال‌ها زخم زبان‌های خانواده شوهر را تحمل کرده بود که می‌گفتند یکه زاست و چون فقط یک دختر دارد اجاقشان کور است. مادر شوهر و خواهر شوهرها هر روز عکسی می‌آوردند نشان برادرشان می‌دادند برای ازدواج مجدد. به هوای داشتن پسر. زن رنجور و غمگین گوشه‌‌ای می‌نشست و غم بختش را می‌خورد. خانواده‌‌اش می‌گفتند در این شهرستان کوچک طلاق بگیرد وضعش از این که هست بدتر می‌شود. خودش هم دلش به طلاق رضا نبود پس ناچار شد به زندگی با زن دوم همسرش رضایت بدهد. 
قوانین نابرابر در ایران؛ ارث زن از شوهر

احکام زندان و شلاق برای فرهاد شیخی از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر

 «فرهاد شیخی» از بازداشت شدگان روز کارگر در تهران و از اعضا اتحادیه آزاد کارگران در دادگاهی که روز یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸در شعبه ۱۰۵۸ کیفری ۲ در مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شده‌ بود با اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» به ۴ ماه حبس و پنج ضربه شلاق محکوم شده است.گفته شده این حکم بدلیل جوان بودن و نبود سابقه کیفری به مدت ۲ سال تعلیق و در مورد اتهام دیگر وی با عنوان «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» قرار منع تعقیب صادر شد.

کودک مجرمی که بازیگر شد در آستانه اعدام قرار دارد

 یک کودک مجرم محکوم به اعدام در حال حاضر در کانون اصلاح و تربیت به سر می برد. او در زمان ارتکاب قتل کمتر از ۱۸ سال داشته و اکنون در صورتی که با پرداخت مبلغ درخواستی اولیای دم موفق به جلب رضایت آنها نشود اعدام خواهد شد. این کودک مجرم در فیلم “خط باریک قرمز” به کارگردانی فرزاد خوشدست بازی کرده است. خوشدست درباره این کودک مجرم می گوید اگر اعدام شود تا هر زمانی که این فیلم در دنیا بچرخد و در فستیوال ها نمایش پیدا کند وقتی از سرنوشت شخصیت فیلمم بپرسند باید بگوییم اعدام شد.

فرزاد خوشدست، کارگردان فیلم مستند سینمایی “خط باریک قرمز” که در این اثر، روایتی مستندگونه از تعدادی مجرم نوجوان در کانون اصلاح و تربیت را به تصویر کشیده می گوید: یکی از بچه‌هایی که با ما در این فیلم همکاری کرد و بازی خوبی از خود نشان داد، به دلیل اتهام به قتل حالا حکمش تایید و به اعدام (قصاص) محکوم شده است. او سنش از ۱۸ سال رد شده و برای گرفتن رضایت باید مبلغ زیادی پرداخت کند و اگر پول را پرداخت نکند قطعا قصاص خواهد شد. 

بازداشت جوانی که در حمایت از زنان زندانی در متروی تهران گل اهدا می کرد


«معین حاجی‌زاده» یکی از جوانانی که در روز جمعه یازده مردادماه در حمایت از «مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی» در متروی تهران «گل» اهدا می کرد، ساعت ۱۵:۲۵پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸، هنگام خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

خودکشی چهار شهروند در روانسر، ایلام، بوکان و سنندج

طی روزهای گذشتە دست کم چهار شهروند از جملە یک زن جوان در شهرهای مختلف کردستان اقدام بە خودکشی و بە زندگی خود پایان دادەاند.
روز پنج شنبە (١٧ مرداد ٩٨ برابر با  ٨ آگوست ٢٠١٩)،  یک زن جوان اهل ایلام با هویت ” آیدا محرابی“ بە دلیل اختلافات خانوادگی با مصرف قرص برنج بە زندگی خود پایان دادە است.                                                                                                               Bildergebnis für ‫خودکشی با قرص برنج‬‎

طوفان در سیستان و بلوچستان بیش از ۴۰۰ نفر را روانه بیمارستان کرد


 به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در پی وزش طوفانی که در روزهای اخیر استان را فرا گرفته تاکنون ۴۶۵ نفر به دلیل مشکلات قلبی، ریوی، چشمی و تنفسی روانه بیمارستان شده اند.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، امروز شنبه ۱۹ مردادماه ۱۳۹۸، عبدالرحمن شهنوازی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در پی وزش طوفان و پراکنده شدن ریزگردها در منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان که در روزهای اخیر منطقه را فرا گرفته، تاکنون ۴۶۵ نفر از مردم منطقه روانه مراکز درمانی شده‌اند.

سرنوشت دردناک پلنگ تندوره‎

آلاینده‌های زیست محیطی و رهاسازی زباله در محیط زیست علت اصلی مرگ پلنگ تندوره اعلام شد.
Image may contain: 1 person
استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پس از تلف‌شدن یک قلاده پلنگ اقدام به کالبد شکافی جانور کردیم که مشخص شد در معده و ورودی روده این حیوان آلاینده‌های زیست محیطی که توسط انسان پراکنده شده از قبیل لباس کهنه، پلاستیک و امثال آن وجود دارد.
دکتر امیر مقدم جعفری افزود: رهاسازی زباله و آلوده‌کردن محیط زیست توسط انسان‌ها موجب خسارات جبران‌ناپذیر و تلف‌شدن گونه‌های ارزشمند همچون این پلنگ می‌شود.
پارک ملی ۳۵ هکتاری تندوره که گستره منطقه حفاظت شده آن ۹ هکتار است در شمال خراسان رضوی و نزدیک مرز جمهوری ترکمنستان در منطقه ای کوهستانی با صخره ها و تپه ماهورهای متعدد و دره های ژرف و پرشیب، پوشیده از گیاهان مختلف، یکی از زیستگاههای جانوران وحشی و قوچ و میش اوریال است.
پارک ملی تندوره در محدوده شهرستان درگز و ۲۵۰ کیلومتری شمال مشهد به خاطر جمعیت پلنگ در آن به عنوان بهشت پلنگ ایرانی شناخته می شود.
به راستی باید از خود بپرسیم چرا با زیستگاه خود و دیگر جانداران چنین می‌کنیم؟

شلیک مرگبار ارتش در محمود آباد مازندران

در ایران، دادستان نظامی استان مازندران می‌گوید، تحقیقات درباره حادثه محمودآباد شروع شده / و متهمان به تیراندازی به مردم / دستگیر شده‌اند. درگیری، بر سر مالکیت زمین‌هایی شروع شد که چند نفر با حکم قضایی می‌خواستند از نیروی هوایی ارتش پس بگیرند. نیروی هوایی گفته سربازان، تیراندازی هوایی کرده‌اند؛ ولی به دلیل غیرهمسطح بودن زمین‌ها، دو نفر کشته شده‌اند.
جهت تماشای فیلم لطفا وارد لینک زیر شوید : 

پست ویژه

خطر اجرای حکم قطع انگشتان دست هادی رستمی

 *هادی رستمی به اتفاق دو زندانی دیگر مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند که به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست راست محکوم شده اند با خطر اجرای حکمشان د...