Translate

۹ آذر ۱۳۹۹

خودکشی دختر ۱۵ ساله در مرکز خانه سلامت اداره بهزیستی مشهد

 یک دختر ۱۵ ساله بدسرپرست در مرکز خانه سلامت مشهد، که زیر نظر اداره کل بهزیستی است، از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و جان باخت. معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد در این خصوص عنوان کرد، در این مرکز تنها یک مربی حضور داشت و خودکشی از طریق حلق آویز همراه با سر و صدا بوده و زمان می برد تا فرد فوت کند، قطعا این واقعه ناشی از ضعف در سیستم عملکردی است. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

مدیرکل بهزیستی استان در این خصوص گفت: “در مراحل اولیه تحقیق در خصوص این واقعه هستیم و نمی توانیم تا روشن شدن همه ابعاد ماجرا آن را رسانه ای کنیم. نمی خواهم بگویم که خودکشی چطور اتفاق افتاده و علت فوت را نمی گویم اما کلیات موضوع از این قرار است؛ یک دختر ۱۵ ساله که پدر او در زندان بوده و مادرش اعتیاد دارد، در پارک توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر و با حکم قضایی به مرکز نگهداری دختران در معرض آسیب بهزیستی منتقل شد و پنج شنبه شب اقدام به خودکشی کرد. عوامل اورژانس نیز نتوانستند کاری برای او انجام دهند.”

وی افزود: “این دختر افسردگی داشت و هفته گذشته توسط روان پزشک ویزیت شده است. اقداماتی که برای یک دختر افسرده باید انجام شود قطعا انجام شده اما در گزارش روان پزشک مواردی دال بر احتمال خودکشی فرد گزارش نشده است و مراقبان نیز علایمی گزارش نکرده اند، اگر من مقصرم پاسخ می دهم، اگر کسی در مجموعه مقصر است پاسخ می دهد.”

نیره عابدین زاده معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد نیز در این باره گفت: “اطلاعاتی که وجود دارد بر اساس آن چیزی است که بهزیستی استان در اختیار ما گذاشته و چون خود بهزیستی در ماجرا مسئول و مقصر است اظهارات آنها برای ما دلیل تلقی نمی شود، باید در دادستانی بررسی کافی را انجام دهیم و نتیجه تحقیقات را مشخص کنیم.”

وی افزود: “متاسفانه این اتفاق به این دلیل رخ داده که این دختر خانواده موثری نداشته و در اردیبهشت امسال به مراکز بهزیستی معرفی می شود. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، بچه ها با هم هماهنگ می کنند و یک نفر تمارض به حالت تهوع و بدحالی می‌کند تا به یک قسمت جلب نظر شود و طبق اطلاعات ما هیچ کس قرصی نخورده و اقدام به خودکشی نکرده است و شبیه سازی ساختگی به صورت نمایش و شبیه سازی اتفاق افتاده تا نظرات به یک سمت جلب شود و «ساجده» بتواند کار خودش را انجام دهد و در سرویس بهداشتی مرکز خانه سلامت با روسری، خودش را حلق آویز ‌کند و به نظر من این تبانی آن قدر برنامه ریزی شده بوده که مسئول مرکز باید متوجه می شد که ممکن است ساجده خودکشی کند.”

وی گفت: “باید بررسی شود که این دختر، زمانی که در آن مرکز نگهداری می شده، اختلالاتی داشته یا تهدیدی به خودکشی داشته است و همکاران بهزیستی برای درمان و رساندن این دختر به آرامش اقدامی کرده اند یا خیر؟ سوال اصلی ما این است که به چه علتی تنها یک مربی برای تعداد زیاد دختران این مرکز حضور داشته، حتی در شرایط کنونی کرونا چون این مراکز جزو مراکز ضروری است به هیچ عنوان نباید شرایط کاهش نیرو در آن انجام شود و اتفاقا در این موقعیت باید با تعداد بیشتری مراقبت را انجام دهند، نه این که به بهانه این که نیرو نیست، بودجه نداریم، نیرو را کاهش دهند که در دل شب ناظری وجود نداشته باشد و این اتفاق صورت گیرد و وقتی متوجه شوند که کاملا نفس این دختر رفته است.”

وی تصریح کرد: “کسی که خود را حلق آویز کند که به همین راحتی فوت نمی کند، زمان می برد، ممکن است سر و صدایی داشته باشد و همه این ها ناشی از ضعف در سیستم عملکردی است که باید بررسی شود و پاسخگو باشند.”

عابدین زاده افزود: “همه مسئولان بهزیستی از صدر تا ذیل در این باره مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند، مگر این که بتوانند عدم تقصیرشان را اثبات کنند.”

وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار یا دستوری برای مسئولان بهزیستی صادر شده یا خیر؟ گفت: “فعلا خیر، بازپرس ویژه قتل به محل اعزام می‌شود و دستورات لازم در این باره را صادر می کند. “

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پست ویژه

خطر اجرای حکم قطع انگشتان دست هادی رستمی

 *هادی رستمی به اتفاق دو زندانی دیگر مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند که به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست راست محکوم شده اند با خطر اجرای حکمشان د...