Translate

۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

کرونا ناجی محیط زیست یا علیه آن؟

شیوع ویروس کرونا برای اولین بار موجب خالی شدن اتوبان‌های مملو از خودرو، زمین گیری هواپیماها و کاهش تقاضای خرید نفت در جهان شد و به نوعی کرونا بر محیط زیست جهانی تاثیرات مثبت و منفی گذاشته است.

نخستین عفونت شناخته شده انسانی ناشی از ویرووس کویید ١۹ در اوایل دسامبر ۲۰۱۹ ثبت شد. این ویروس برای نخستین بار در میانه دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شیوع یافت، که احتمالاً ناشی از یک حیوان آلوده بوده‌است. کرونای جدید سپس در همه استان‌های چین شیوع پیدا کرد.
کرونا ناجی محیط زیست یا علیه آن؟

حجم وسیع پسماندهای پلاستیکی در حاشیه راه‌های ملایر، همدان و بهار

به تازگی فتوکلیپی با موضوع «رها شدن پسماندهای پلاستیکی در ورودی شمالی شهر همدان» در فضای مجازی دست به دست می شود که مطرح می کند، با وجود سایت دفن زباله به مساحت ۵۰۰ هکتار در شمال همدان، عدم نظارت بر دفن زباله در جنب آن، باعث شده در حاشیه پلیس راه همدان- تهران به نام کوه تخت شاهد فاجعه رها شدن زباله ها باشیم.

همچنین پیرو این فتوکلیپ سوالات و درخواست هایی چون پلاستیک در زیر نور آفتاب ۴۰۰ سال طول خواهد کشید که تجزیه شود، آیا در این مدت آب های زیر زمینی و خاک را آلوده نمی کند؟، با کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی و استفاده از کیسه های پارچه ای برای آیندگان خود زمین را حفظ کنیم و انتظار است محیط زیست همدان با ورود حدی مانع دفن غیر اصولی زباله ها در کنار سایت دفن زباله همدان شود مطرح شده است.حجم وسیع پسماندهای پلاستیکی در حاشیه راه‌های ملایر، همدان و بهار

مرگ و مصدومیت دو کارگر در سایه فقدان ایمنی کار

روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه، دو کارگر در روستای اسلامیه واقع در شهرستان سیروان استان ایلام، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، دچار حادثه شدند. طی این حادثه یک کارگر مصدوم شد و کارگر دیگر جان خود را از دست داد. همچنین در خبری دیگر، مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان، از مرگ ۳۹ کارگر طی سال گذشته در اثر حوادث ناشی از کار در این استان خبر داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.


بازداشت ۱۰ شهروند توسط نیروهای امنیتی در شهرستان دشتیاری

روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه، ده شهروند در شهرستان دشتیاری واقع در استان سیستان و بلوچستان به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

 نیمه شب شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، ده شهروند ساکن شهرستان دشتیاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش، هویت هفت تن از این بازداشت شدگان علی نواز بلوچ، مجید تکاور، شاهجان بلوچ، علی بلوچ، مسعود تکاور، یارجان حملی، مسعود حملی، عنوان شده است.

در این گزارش آمده است که در تاریخ ۶ اردیبهشت ۹۹، دو شهروند تبعه پاکستان به نام‌های «زاهد بلوچ»، فرزند درمحمد اهل مَند و «فضل بلوچ»، فرزند الله بخش اهل نذرآباد در منطقه نذرآباد شهر پیشین  توسط افرادی ناشناس کشته شدند.

از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاع مشخصی در دست نیست با این حال گمان می‌رود بازداشت این افراد در ارتباط با کشته شدن شهروندان پاکستانی در این منطقه، صورت گرفته باشد.

درگس روستایی، مرکز دهستان درگس بخش باهوکلات شهرستان دشتیاری استان سیستان و بلوچستان است.

خودکشی ٧ زن در کردستان طی ٧ روز

طی هفتە گذشتە (از روز شنبە تا جمعە) دست کم ٧ زن در شهرهای سنندج، مهران، سنقر، سقز و نقدە بە دلیل مشکلات خانوادگی و فقر بە زندگی خود پایان دادەاند .


 شامگاه جمعە ٥ اردیبهشت ٩٩ (٢٤ آوریل ٢٠٢٠)، یک زن ٢٥ سالە اهل سنندج با هویت ”سارینا غفوری“ بە دلیل مشکلات خانوادگی بە زندگی خود پایان داد. این زن چندی پیش از همسر خود جدا شدە و مادر یک فرزند نیز بودە است.
خودکشی ٧ زن در کردستان طی ٧ روز

صدور حکم ٥ سال حبس برای اکبر گویلی

یکی از فعالین مدنی اهل سنندج از سوی دستگاه قضایی ایران بە حبس محکوم شد.


 روز سەشنبە ٢٦ فروردین ٩٩ (١٤ آوریل ٢٠٢٠)، نشست دادگاه اکبر گویلی، از فعالین مدنی و از اعضای سابق جمعیت کردستان در شعبە یک دادگاه انقلاب سنندج بە ریاست قاضی حسین سعیدی برگزار و وی بە ٥ سال حبس محکوم گردید.
صدور حکم ٥ سال حبس برای اکبر گویلی


نخبه ها در زندان و حرومزاده ها آزاد

خواهر علی یونسی،‌ دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف و برنده طلای المپیاد جهانی که در بازداشت به سر می‌برد، نسبت به اتهام‌های امنیتی که از سوی مسئول بسیج دانشگاه به این دانشجوی بازداشتی مطرح شده، واکنش نشان داد. به گفته خانواده آقای یونسی، ۱۲ مامور امنیتی برای بازداشت او آمده بودند و او را به شدت مضروب کرده بودند. رضا یونسی، برادر علی می‌گوید «ماموران علی را به شدت مضروب کردند، پیشانی‌اش کامل خونین و سرش ضربه خورده بود».

آیدا یونسی،‌ خواهر این دانشجوی بازداشتی،‌ روز شنبه ششم اردیبهشت‌ماه با انتشار یک ویدیو در توییتر گفت: «بر اساس کدام قانون می‌توان یک جوان ۲۰ ساله را با ضرب و شتم بازداشت کرده و پدر و مادرش را با صورت خونی شوکه کرد؟» خواهر این نخبه بازداشتی خطاب به علیرضا قادری،‌ مسئول بسیج دانشگاه صنعتی شریف،‌ که گفته بود پرونده این دانشجو و امیرحسین مرادی،‌ دیگر دانشجوی بازداشتی «صنعتی شریف»، را پیگیری کرده و اتهام‌های مطرح علیه آن‌ها مربوط به «خارج از محیط دانشگاه» است، خواستار توضیح درباره این اظهارات شد.

خواهر علی یونسی در پاسخ به قادری گفته است «ایشان که ارتباط نزدیکی با مسئولان امنیتی دارد همه جزییات را پیگیری کند.» او در پاسخ به اتهام امنیتی اضافه کرد: «یا جزییات پرونده را بگویید، یا به دلیل دروغ‌پراکنی عذرخواهی کنید.»

این ویدئو را میتوانید از طریق لینک زیر مشاهده نمایید >   https://www.balatarin.com/permlink/2020/4/26/5306219

۱۷ فروردین ۱۳۹۹

گزارش تکمیلی از قتل دانیال زین‌العابدینی: جنازه تحویل داده نشد

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹: خانواده دانیال زین‌العابدینی، کودک-مجرمی* که در سن ۱۷ سالگی مرتکب قتل شده بود و در زندان به قتل رسید، هنوز موفق به تحویل جسد وی نشده‌اند و با خواسته ایشان مبنی بر انتقال جسد به پزشک قانونی ارومیه و یا تهران مخالفت می‌شود. اسامی مامورانی که با ضرب و جرح عامل مرگ این زندانی شدند، در اختیار سازمان حقوق بشر ایران است و در صورت لزوم، در اختیار نهادهای بین‌المللی قرار خواهد گرفت. 
گزارش تکمیلی از قتل دانیال زین‌العابدینی: جنازه تحویل داده نشد
عکس‌های جدیدی از جسد دانیال زین‌العابدینی به دست سازمان حقوق بشر ایران رسیده است. این عکس‌ها که در انتهای گزارش آمده، ممکن است آزارنده باشند. 
از سوی دیگر، دانیال دیوانی‌آذر، هم‌پرونده‌ای دانیال زین‌العابدینی، که همراه با او به زندان میاندوآب منتقل شده و مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود، اطلاعی در دست نیست. 

گزارشی از آخرین وضعیت ۳۱ زندانی سنی مذهب در زندان رجایی شهر کرج

۳۱ تن از زندانیان اهل سنت در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی شهر کرج در شرایط نامساعد در حال سپری کردن مدت محکومیت خود هستند. کمبود امکانات بهداشتی در زندان در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور موجب نگرانی این زندانیان شده است. برخی از این شهروندان که عموما محکومیت های طولانی مدت خود را در این زندان بصورت تبعیدی سپری می‌کنند، به بیماری های متفاوتی از جمله تنگی نفس، آرتروز، دیسک کمر و گردن مبتلا شده اند. موقعیت مکانی این سالن و رطوبت بسیار بالای بند، عموم زندانیان ساکن را درگیر بیماری های تنفسی کرده است. همچنین آب ناسالم زندان موجب بروز ناراحتی های کلیوی در برخی از آنان شده است. شرح هویت و آخرین وضعیت این افراد در گزارش پیش رو ارائه می شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۳۱ تن از زندانیان اهل سنت در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی شهر کرج در شرایط نامساعدی بسر می‌برند.
کمبود امکانات بهداشتی کافی، بیش از پیش موجب نگرانی این زندانیان و خانواده های آنان به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور شده است. حبس های طولانی مدت و تغذیه نامناسب زندان قوای ایمنی آنان را تضعیف کرده است. موقعیت مکانی این بند در طبقات پایین زندان و رطوبت شدید منجر به بروز بیماری های تنفسی همچون تنگی نفس در بین زندانیان شده است.
همچنین عموم این افراد به دلیل حضور طولانی مدت در شرایط دشوار زندان از بیماری هایی چون دیسک کمر، آرتروز گردن و زانو، دیسک کمر و گردن و یا سایر بیماری‌های استخوانی یا مفصلی رنج می برند.
آب تصفیه نشده زندان نیز مزید بر علت شده و بسیاری از ساکنین زندان از جمله این بند از بیماری های کلیوی همچون سنگ کلیه رنج میبرند.

سهیل عربی: روزنامه نگاری جرم نیست!

آقای عربی طی نامه‌ای، ضمن اعتراض به بدعهدی مسئولان و عدم اعزام به مرخصی، شرایط نامساعد زندان، عدم رسیدگی پزشکی و تداوم حبس خود از آغاز دوباره اعتصاب خود خبر داده است.
پیشتر مسئولان زندان وعده داده بودند که آقای عربی را در تاریخ ۱۶ فروردین ماه به بیمارستان اعزام خواهند کرد.

صدور حکم حبس برای یک شهروند اهل سنندج

یک شهروند اهل سنندج از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران بە اتهام همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت ایران بە حبس محکوم گردید.
صدور حکم حبس برای یک شهروند اهل سنندج
برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز یکشنبە ١٧ فروردین ٩٩ (٥ آوریل ٢٠٢٠)، یک شهروند اهل سنندج با هویت ”فردین مولودی“ از سوی شعبە یکم دادگاه انقلاب سنندج بە ریاست قاضی ”سعیدی“ بە تحمل ٣ ماه و روز حبس محکوم گردید.

پست ویژه

خطر اجرای حکم قطع انگشتان دست هادی رستمی

 *هادی رستمی به اتفاق دو زندانی دیگر مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند که به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست راست محکوم شده اند با خطر اجرای حکمشان د...