Translate

۱۸ اسفند ۱۳۹۸

چه عواملی حیات تالاب کجی نمکزار را تهدید می‌کند؟

دو عامل مهم حیات تالاب کجی نهبندان را تهدید می‌کند که یکی از آن‌ها برداشت بیش از حد آب از سفره‌های زیرزمینی و دیگری چرای دام و به خصوص شتر از تاغزارها است.
 کنوانسیون مربوط به تالاب‌های مهم بین‌المللی، به ویژه تالاب‌های زیستگاه پرندگان آبزی معروف به کنوانسیون رامسر پیمانی بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها و حیوانان و گیاهان وابسته به آن‌ها (به ویژه پرندگان آبزی) است که در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید.
چه عواملی حیات تالاب کجی نمکزار را تهدید می‌کند؟

 هرجا که آب به صورت طبیعی وجود داشته باشد به آن تالاب می‌گویند، تالاب‌ها ممکن است همواره دارای آب باشند یا اینکه گاه خشک و گاه آب‌دار باشند.


مشخصه اصلی تالاب‌ها ماندگاری نسبی آب در آن‌ها است، مهم‌ترین کانون تالابی استان، تالاب کجی نمکزار نهبندان است که به شکل کاسه‌ای بوده و آب حوضه آبریز اطراف وارد آن می‌شود.


 در اطراف این تالاب، پوشش گیاهی درختی و درختچه‌ای شکل گرفته است، این تالاب کارکردهای مختلفی می‌تواند ایفا کند که کارکردهای بیولوژیکی، حفاظت خاک و تلطیف هوای اطراف و کارکردهای گردشگری از جمله مهم‌ترین آن‌هاست.

 نکته مهم در مورد این تالاب این است که دشت سهل‌آباد کانون‌های فرسایش متعدددی دارد و در صورت کم‌توجهی و عدم تامین حق آبه ‌می‌تواند بخش هایی را با پدیده کرد و غبار مواجه کند.

در سال گدشته و امسال بارندگی‌های زیادی داشتیم و حدود ۵۹ درصد تالاب آبگیری شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه باید دشت سهل‌آباد را درست مدیریت کنیم تا تالاب حفاظت شود، تصریح کرد: چرای دام نیز باید در حد توان طبیعت باشد.

اکبری با بیان اینکه فعالیت‌های منابع طبیعی در مورد احیای تاعزارها موثر بوده است، اظهار کرد: مطابق سند سازگاری با کم‌آبی که به تصویب رسیده، کاهش برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در معرض کانون‌های فرسایش بادی است، خاطرنشان کرد: شرایط طبیعی برای این امر کاملا مهیا است و متولیان توسعه معدنی، ایجاد جاده‌ها و مدیریت عرصه‌های طبیعی و تغییر کاربری و چرای دام در این حوزه نقش دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مردم نیز نقش اساسی دارند، تصریح کرد: هر فعالیت کوچک می‌تواند در صورت عدم رعایت اصول منجر به تخریب عرصه‌های طبیعی شود.

اکبری با اشاره به ضرورت حفظ پوشش گیاهی، اظهار کرد: مورد اول صرفه‌جویی و رعایت در این حوزه است و مردم باید بدانند به ازای مصرف کاغذ، شیشه، سوخت، نان و مواد غذایی انرژی مصرف می‌شود و به محیط زیست ضربه می‌زند.

وی با بیان اینکه زمانی می‌توانم آینده پاکی را رقم بزنیم که در مصرف خود تجدیدنظر کنیم، افزود: برای تولید بیشتر محصولات کشاورزی، سم و کود استفاده می‌شود و تمام این موارد، زنحیره‌وار به یکدیگر متصل هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید کمتر از خودروی شخصی بهره ببریم و این امر را نهادینه کنیم، خاطرنشان کرد: اگر مردم همگی خود را موظف به رعایت بدانند، محیط زیست سالم خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پست ویژه

خطر اجرای حکم قطع انگشتان دست هادی رستمی

 *هادی رستمی به اتفاق دو زندانی دیگر مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند که به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست راست محکوم شده اند با خطر اجرای حکمشان د...